Foto over grensene

Vi er bestandig ute etter å finne nettsider som kan gi oss både inspirasjon og tips, og dette snubler vi over til stadighet. Denne gangen skal vi tipse deg om denne siden, og denne er ikke så stor men det som står der er veldig godt skrevet.

Det er en svensk nettside, og fotointeressen hos broderfolket er naturligvis også stor – akkurat som her. Siden kommer med en del fine betraktninger og nærmest en filosofisk tilnærming til denne hobbyen, og dette likte vi veldig godt. Spesielt presiseres dette som omhandler å fange øyeblikket, og hvor tilfredsstillende dette er for en fotograf. Det kan gå langsommelig tid mellom hver gang, og dette gjør bare fotograferingen enda mer interessant.

Tanken på at man én dag klarer å fange det perfekte blinkskuddet, hvor både motiv, lys, det tekniske med bildet og alt rundt stemmer og opphøyes i en større enhet er en drøm for enhver fotointeressert person.

At fotointeressen også kan gi mennesker en nærmere forbindelse med naturen er jo bare positiv, og tenk så mange fotografer som kommer fra hele verden for å kunne fange nordlyset i Lofoten og nord-Norge for øvrig. Det sier litt om hvor langt man er villige til å gå for å fange dette ene øyeblikket, og det er akkurat dette vi synes at denne siden klarer å formidle på en god måte.

I tillegg har hun som den naturligste ting i verden tatt med og referert til det fantastiske brudebildet som ble tatt i USA. Du husker det kanskje? Bildet hvor mann og kone står i skogkanten med en hel hjorteflokk i bakgrunnen. Det er akkurat slike øyeblikk man snakker om og som man nesten bare kan drømme om å få lov til å oppleve.

Utover dette har siden også noen gode råd og tips til fotografer, og da av den grunnleggende sorten. Alt i alt en pen og nyttig liten side som både er litt drømmende og filosofisk, men også har ispedd litt nytte for nye fotografer.