Vi prøver så ofte vi kan å finne frem til andre nettsider som vi kan relatere oss til og som presenterer materiale som er til inspirasjon og glede.

Og nettopp dette med inspirasjon er veldig viktig for dem som er interessert i kunst i sine mange forskjellige former. Det finner utrolige mange dyktige mennesker der ute, og det gjelder helt enkelt bare å finne tak i dem for å kunne se hva de kan inspirere deg med.

For slik er det jo i dag: kunstnere er interesserte i å dele sitt arbeid med omverdenen og dette gjør de gjerne på sine egne nettsider, som for eksempel denne. Her ser vi bildene til en Tod Forbes som er lagt ut, dog ikke i den beste kvaliteten naturlig nok, men det er godt nok til at du kanskje kan hente litt inspirasjon ut av dem.

Her er det mange forskjellige motiver som er presentert og det er både natur, litt abstrakt og noen portretter av mennesker. Kort fortalt handler det om å kunne bruke verktøyet man har til å leke seg med, og nettopp dette er mange amatører litt for lite flinke til. Når man fotograferer så skal man gjerne ha med et stort motiv fremfor å zoome inn på noe interessant og ta et nærbilde. Det er utradisjonelle valg som er det beste men som er de vanskeligste å ta, og denne kunsten krever faktisk mye øvelse. Å gjøre et bilde interessant er ingen selvfølge, og det som oppfattes som vakkert når du står å ser på det kan bli noe ganske annet gjennom kameralinsen. Beskjæring, fokus, motiv og mange flere andre faktorer spiller inn på hvordan sluttresultatet blir – som med all annen kunst vi finner.

Lek deg, ha det moro, eksperimenter med format og motiv og sjekk ut hvordan det tar seg ut på datamaskinen din. Litt bildebehandling og beskjæring kan gjøre underverker – bare prøv!