Hvis man jobber innenfor de grafiske og kunstneriske fagene er det en ting man skal huske på: det betyr egentlig ingenting hvor man jobber. Har man et sted å jobbe fra, en datamaskin og en internettforbindelse er det egentlig ingen grenser hvor man kan ha arbeidsplassen sin hen.

Å jobbe innenfor denne sektoren krever naturligvis at man har inspirasjon og kreativitet, og dette er to størrelser som henger nøye sammen. Den ene fungerer som regel ikke uten den andre, og dermed har man egentlig to viktige motorer som driver hverandre fremover. Hvordan skal man få den ene ting å fungere uten den andre? Ingen har noe klart svar på dette og dette er noe hver enkelt er nødt til å kjenne på. En ting som er viktig er imidlertid å få inspirasjon, og inspirasjon er noe som kommer til mennesker på forskjellige måter. Noen er nødt til å reise ut for å oppleve nye ting og for å gjenvinne inspirasjon, mens andre har helt andre metoder for å få en ny giv.

Er du en av dem som begynner å bli trøtt og lei av nærmiljøet ditt? Hvorfor kan du da rett og slett ikke prøve deg i utlandet et par år. Det er utrolig mange som har vokst på slike opphold, og hvis du for eksempel jobber med fotografiapparatet: betyr det egentlig noe hvor i verden du har base? Lei ut boligen din i Norge for et par år, søk om boliglån i utlandet og slå til. Hvorfor ikke reise til sydligere strøk? Hvorfor ikke ta et par jobbår øst i verden? Mulighetene er endeløse og hvis det allikevel ikke betyr noe som helst hvor du befinner deg er det nesten ingen grenser for hvor du kan reise!

Verden venter på deg med åpne armer, klar til å omfavne deg, og da gjelder det kort og greit at du er parat til å ta i mot all gleden som finnes der ute. Verden er så definitivt mer enn bare Norge!

Sjekk ut mer om bolig i utlandet her.